Sunday, October 16, 2011

MEE BANDUNG MUAR ADAMI

Ada logo halal & instruction nak masak pun ada kat paket. Option bila tiba time2 malas nak masak
Ni first time try buat mee bandung guna pes Adami. Kira sedap la & senang nak masak. Cuma didihkan pes dengan air 1 liter pastu masukkan la udang, sawi & telur. Celurkan mee kuing pastu tuang kuah mee bandung dah bleh makan.

Satu paket ni bleh makan dalam 5 orang la, sedang elok la pekat kuahnye. Sebab kalau buat utk 7 org macam tulis kat paket tu, takut cair sangat. Air dikurangkan dari 1.4 liter, guna 1 liter je. Next time boleh buat lagi kalo camni.

Camne boleh beli @ tau pasal Adami ni?? Alkisah ada ofismate punye kakak belajar kat overseas. So balik cuti raya aritu, kengkawan kakaknya sibuk suruh belikan stok pes Adami ni. Macam2 lagi produk Adami ni buat tau. Kalau ikut cerita dah lebih 30 thn dia org ni meniaga. Kalau dapat bertahan lama ni, mesti la produk dia ok kan.

Maaf la ye x sempat nak snap gambar yang dah siap, sebab dah lapar sangat hihihi..mana xnye, lunchnye dah dekat pukul 3.

No comments:

Post a Comment