Jadi sekarang ni, dalam sebulan ada 4 kali weekend. 2 kali weekend je boleh keluar jalan2. Jimat duit minyak, parking, makan minum.
Ok sebelum melalut lagi jauh. Disebabkan malas nak keluar, makannya kena la masak di rumah. Ni masakan paling senang nak buat. Ikut resipi Che Mat Gebu. Resipi sila la rujuk di sini ok.
Dah siap masak sambal, letak sambal dalam pemanggang ajaib yang dilapikkan dengan aluminium foil. Kalau ada daun pisang boleh guna gantikan aluminium foil. Susun ikan dan curahkan lagi baki sambal yang ada. Taburkan daun kantan yang telah dihiris nipis.
Lepas tu, tutupkan ikan sepenuhnya dengan aluminium foil. Bakar ikan sehingga masak.
Ini la rupanya setelah masak. Rasanya dalam 15 minit je ikan dah masak kalau guna pemanggang ajaib ni.
Ok, selamat mencuba resipi Che Mat Gebu.
No comments:
Post a Comment