Thursday, December 30, 2010

OUR 5TH WEDDING ANNIVERSARY



syukur alhamdulillah...ari ni dah masuk 5th Anniversary wedding aku dgn en suami. Sekejap je rasanye dah 5 thn & banyak banyak pahit, manis & dugaan yg kami hadapi bersama.

2005
dec: syukur alhamdulillah..bercinta bagai nak rak dekat 7 thn akhirnya nikah jugak kami ni :-))

2006
jan: 2 @ 3 hari lepas nikah aku dah kena gi kursus 6 bulan. terkontang kanting la en suami hidup single. dapat jumpa pun hujung minggu je.

dec: ujung tahun dapat la beli keta Myvi utk kegunaan bersama (walaupun panjang critenya nak dapat keta ni)

2007
jul: aku miscarriage first time pregnant sebab terjatuh kat toilet opis. sedih yg amat. aku x tau aku pregnant ms tu. tp en suami very supporting to help me recover emotionally.

aug: syukur alhamdulillah...kami berjaya beli rumah

2008
apr: a few days after my birthday dpt tau aku pregnant. what a wonderful birthday present

sept / oct: aku masuk spital sbb dpt diabetes akibat makan terlampau ms raya puasa. sian en suami kn menjaga kat spital. sampai tido kat lantai la, kat surau la.
10 nov: our bundle of joy selamat dilahirkan thru c-sect. sekali lg en. suami ringan tangan menolong jaga ibu & anak plak kali ni.

2009
sept: pindah masuk rumah baru. en suami amat la ringan tulang bantu buat keja rumah sebab masing2 dah kena berdikari kan??

dec: aku bertukar putrajaya plak utk pertimbangan naik pangkat. sekali lg rutin hidup pun berubah. but we manage to face it, wpun kelam kabut

2010
sept: i'm pregnant again. dgn keadaan yg penat berulang alik putrajaya-shah alam-klang, en suami pandai bawa diri di saat2 isterinye hadapi pembawakan budak.

ni belum kira lg, susah payah turun naik hospital pasal kes aku susah nak pregnant & kes hadi masuk spital pasal infection paru2. kesian en suami, puas menjaga kami ni berdua. dia siap cakap "jgn korang x jaga plak abg @ babah kalau time abg @ babah plak masuk spital nanti". insyaAllah...jasa mu dikenang abg.

all through these years, aku amat2 bersyukur ditemukan dengan insan yang penyayang, penyabar, memahami & bertanggung jawab. mungkin ini lah rahmat di sebalik frust bercinta monyet zaman sekolah dulu. rupanya Allah dah takdirkan jodoh aku dengan insan yang jauh lebik baik. Syukur alhamdullillah..moga perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat.

Buat suami tercinta...i love u so much, more than i've ever thought @ imagine. Muaagghhh

(agak2 kalo en suami baca statement ni bleh dapat present x??? hihihi...notti notti)

HANDBAG lagi...

semalam dok sibuk citer pasal handbag kan. nah ambik ko, ari ni crite sedih pasal handbag aku.

hadi dah buat perangai semalam. sebab kepenatan berlari2 sangat kat playground, balik rumah dah ngamuk2 x mau ikut gi dinner. en suami sampai dah nak hilang sabar dibuatnye.

dan seperti dijangka...hadi kalau dah mengamuk2 & menangis2 sure muntah punye. baru aku nak melawa skit dgn baju modernmum yg baru dah selamat kena muntah hadi. nak jadikan crite lg, muntahnye terkena gak kat handbag aku. elok tang zip beg tu.

dah la aku ni memang handbag ada seketul tu je. memang konsep aku, pakai sampai lusuh baru beli lain kan?? nak buat camne. sudahnye...ini lah implikasi dari muntah hadi tu


cantik x handbag aku bw g keja pagi ni??? lawa kan, bright pink lagi cap Ariani. hambik ko...
(sebelum ada yg kata aku riak & takbur, aku nak bg tau la yg aku idak la membeli tudung Ariani yg beratus2 tu. beli time sale RM30-50 je sehelai. itu pun sebab nak merasa).

jom intai skit apa isinya


what's inside: purse, compact powder, kunci kereta, buku danielle steel, perfume & thumdrive 3 ketul

ini aje la yg sempat aku rembat dr dalam handbag. sib baik la esok cuti. hehehe...mcm ada peluang je jd alasan nak beli handbag baru (sambil senyum jahat)

HARIMAU BAHAM GARUDA

ari ni dalam paper:-

pemain & pegawai pasukan malaysia terpaksa naik kereta perisai 'baracuda' untuk ke Stadium Gelora Bung Karno

penyokong indonesia baling botol mineral masa lagu Negaraku dimainkan

pegawai & jurulatih malaysia kena boo dgn penyokong indonesis masa masuk untuk periksa padang

penyokong malaysia (150-200 orang) ditempatkan ditengah2 antara penyokong indonesia. sudahnye, takutkan keselamatan, dia org gi tengok kat kedutaan malaysia


my comment: x tau la aku apa masalahnye dengan sebilangan rakyat indonesia yg bengang dengan Malaysia ni. yg aku pasti bukan sebabkan bola je, tapi byk hal2 lain yg dia org sakit hati kan??? for example:-

malaysia ni aman, kalau rajin mesti boleh cari rezeki. x mcm kat tempat dia org. sesama sendiri pun x puas hati & bercakaran

pasal kes2 terpencil amah dia org kat sini kena dera. hmmm..memang la ada kes2 yg majikan x perikemanusiaan. abis tu kes2 rompak, rogol & bunuh & lain2 yg rakyat dia buat kat situ tu, apa kes??? x de plak org malaysia ni nak pergi sumpit kat indon pun kan??

agak2nye yg sebilangan dok 'panas' kat malaysia ni golongan yg dtg secara haram & pastu dah kena tangkap & hantar balik kot.

pasal batik pun kecoh. personally aku rasa batik terengganu @ kelantan lagi menarik. colorful, halus buatannya & ikut peredaran zaman. bersaing la dgn sihat, apa masalahnye

but, i think not all indonesians are like that. ramai yg kata, pihak media indonesia yg jadi batu api. yeah, itu cara paling senang nak lariskan jualan akhbar kan??

lastly, pasal isu laser ni: my opinion la, kalau kita x suka org buat kat kita, jgn la mulakan dulu. pastu bila orang balas balik, dok teriak sana sini.

OLE OLE OLE OLE KITA MENANG, KITA LAH JUARA

Yahooooooooooooooooooooo..........Malaysia juara Piala AFF Suzuki 2010. Jumaat cuti!!


We are the champions,my friends
And we'll keep on fighting till the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions
Of the World

Ini la pemain yg paling byk gol untuk AFF Suzuki kali ni Mohd Safee Sali...syabas



Ni plak keeper yg jd trend kat twitter & byk selamatkn gawang m'sia, khairul fahmi.

ye ye...aku tau hensem kan. tu yg ramai pompuan dok tgk bola tu. aku sempat tengok second half final je.


Tahniah la RAJAGOPAL & PASUKAN MALAYSIA!!



Jangan lupa diri dengan kemasyhuran & kegemilangan ni. Teruskan usaha & tingkatkan prestasi.

Wednesday, December 29, 2010

SUDAH TERGODAAAA

hishhhh..aku sudah tergoda...aku tergoda terpesona.. oleh kerana mata dah tertengok handbag2 coach ni. tengok org lain pakai, aku pun teringin gak nak merasa. yelah keja penat2 kekadang kena gak reward diri sendiri kan.

tapi bila nengok kan reghe handbag coach ni, pikir beribu2 kali. kalau bg tau kat hubby sure geleng kepala dia. tp seperti biasa la statement dia: "DUIT AWAK, TERPULANGLA". masalahnye...bila duit sendiri la lg kedekut & menggigil rasanya bila nak d ulurkan tu.

ni la ghupe2 handbag yg aku geram nengok tu

reghenya: RM1990



regenya: RM1510




naik senget mulut aku ni nak nyebut regenya tu. geram je aku tengok kan beg2 ni. tp kalau betul la aku nak sangat, insyaAllah kalau la aku menabung skit2 bleh la beli beg ni. cuma bab x sampai hati nak ngulur RM1000++ untuk sebuah beg tu yg jadi masalah.

kalau difikir2, aku lg suka guna duit tu buat gi vacation dgn family @ kumpul utk deposit kereta baru ke. jd bkn la aku sorang je , tapi anak & hubby & other family members pun dapat merasa gak.

selagi begini la pemikiran aku ni, memang x tau la bilakah masanye aku sanggup korban kan duit utk handbag yg dah tentu2 depreciate in value ni.

Tuesday, December 28, 2010

HANGINNNN

pagi2 lg dah rasa mcm sakit hati dengan perangai assistant aku sorang ni. aku tau la mak ko sakit, jd ko nak balik 1/2 day. tapi nape x tinggalkan pesanan apa keja ko yg x siap lagi. ni tinggalkan pesanan ko nak balik 1/2 day je. aku assume x de la keja2 yg pending sebab semua surat menyurat dah ditaip & discuss bersama-sama. abis tu ko peram surat2 tu dalam thumb drive dgn harapan dia akan print sendiri & file tu pun akan bergerak sendiri pada bos untuk disign ye??? hampeh betul.

bukan 1 kes je. ada 2 kes mcm tu, satu lg kes bank draf RM1 juta lebih., terselit2 celah fail x dihantarnye ke penerima. kalo hilang camne?? sape nak jawab?? bila aku tanya jawapannya "ari tukan sy balik 1/2, jadi x sempat siapkan". abis tu nak tunggu ko masuk keja balik baru bleh jalan keja tu. apa besar sgt jawatan ko tu sampai keja x bleh jalan kalo ko x de. jgn la bg alasan ko terkejar2 nak balik kg tengok mak ko yg operate kanser 3 @ 4 ari sblm tu. bagi aku la, kalo ko betul2 risaukan mak ko tu operate kanser, nape ko gi ambik cuti kahwin sampai 2 minggu siap pergi honeymoon lagi.

pastu hari yg mak ko operate tu, ko bleh plak datang kerja. dah la dtg keja pun pikiran x tenteram. kan lebih baik ko pendekkan cuti kahwin ko tu & tunda honeymoon. masuk keja dulu sementara nak tunggu date mak ko operate. pastu masa mak ko nak operate tu, baru ko ambik cuti panjang. jadi boleh la ko bg moral support kat mak ko. itu pun aku nak ajar ke benggonggg... kan dah mendapat

jgn la kata aku ni kejam plak, x pikirkan perasan dia yg x sabar2 nak balik kg tengok mak dia. aku x persoalkan keinginan dia nak balik kg tengok mak dia cuma:-

i) bleh x tinggalkan pesan kalo ada keja2 yg x sempat nak buat @ habiskan. pesan mulut @ x pun SMS. susah sangat ke??? bukan aku nak marah pun. kalo ko bg tau, bleh la aku tolong siapkan cepat. yg buat aku marah skrg ni, sebab keja tu dah terperap lebih seminggu. dah plak tu, bos yg nak sign dah cuti sampai ujung tahun. abis sape nak sign surat ni. ko nak sign kan ke?? psl bank draf tu plak, kalo dah expired datenye, ko nak ke ngadap company yg bg bank draf tu mintak dia buat balik bank draf. ko sanggup ke??

ii) kalo betul ko risaukan mak ko, pelik plak aku ko sanggup gi honeymoon. sedangkan masa tu mak ko x berapa sihat & tunggu masa je nak operate. ntah mcm mana la perasaan mak ko takut hadapi operation tu. patutnye stay dgn mak ko. lg pun dia dah sanggup tunda date operation sebab nak tgk ko kahwin dulu kan? so, nape ko x bleh buat perkara yg sama.

so, i rest my case. conclusion, ko memang hampeh!! ni byk lg keja2 lain yg dia x buat. minit mesyuarat x pyh kira la. x kan la itu pun nak aku buat sama2 buat la deraf dulu. nanti aku semak. nak semak puns atu hal, kalo dah minit macam budak SPM buat sedangkan ko tu ada degree. malas aku nak bebel. kalau aku marah karang kata aku garang, abis kalo aku x garang tunggang langgang la keja kat opis ni. pening pening....x pe x pe...nanti aku cuti bersalin 3 bulan, baru ko tau langit tu tinggi ke rendah. ko tanggung la sorang.

Thursday, December 23, 2010

mengidammmmmmm


aku x bleh tahan la nengok gambo ni...huhuhu


sebenarnya dah beberapa hari dok teringatkan red velvet cupcakes dengan cream cheese @ mascarpone cheese ni. sape la yang pandai buat ni ye???? aku nak mencari mangsa2 esp org2 yang pandai membuat & menjual red velvet cupcake ni kat area putrajaya @ shah alam. aku nak beliiiiiiiii. kalo x dpt cupcake...cake red velvet pun jadi la

HONDA CIVIC 2011


Honda civic nak kuar version baru thn depan tau. geramnyer tgk rupa honda civic baru ni. Ntah brp la plak harganye. Yg sekarang ni pun dah RM114k, agak pengsan gak nak byr bulan2.



cuba korang tengok ni, x tertawan ke. oh hati ku sudah tertawan. tapi duit blum tertawan lagi. jamu mata la nampaknye. huwaaaa



kat bumbung siap bleh buka lagi...waduh..waduh..

iPAD

sekarang ni org tgh dok jakun dengan ipad. aku pun memula agak tertarik gak la. tapi bila dpt tau applicationnye x sesuai dengan ms word, cukup la dgn netbook yg ada tu. Dok browse2 thru internet jumpa la artikel Why I Don't Want an iPad for Christmas kat wall street journal by Brett Arends

Everyone wants an iPad this Christmas, right?
But you can count me out. I don't want an iPad for Christmas, thanks very much.

Sacrilege!

Why? Here are my reasons.

1. It'll Be Cheaper Next Year

How dumb are people? Apple is coming out with iPad II in 2011. (Mr. Cordwell predicts April.) That means fanatics won't be seen dead with this year's model, and you'll be able to get it much cheaper. Try eBay (NasdaqGS: EBAY - News) or buy it "refurbished" direct from Apple. Price deflation in technology is a wonder to behold. Remember the first iPhones? The 8-gigabyte models cost $599. A few months later they cost $399. Now they're paperweights. The average middle-class American earns maybe $16 an hour after taxes. So if you save, say, $150 on a product, that's more than nine hours' extra work. Of course, if you love your job so much you like putting in an extra day for free, go ahead.

2. It's Going to Be Better Next Year

The next iPad will have new features—allegedly including video conferencing and maybe a better screen. This year's model will be so over. When Steve Jobs unveiled the second iPhone in 2008 he actually made fun of the slow first model—the same product that he had hailed a year earlier as the eighth wonder of the world. The audience yukked it up. Me? I'm not a fan of buying a product for $500 from a guy who's going to deride it a few months later.

3. Check Out Those Profit Margins!

OK, I admit it: I've been wrong about Apple stock lately. After correctly turning bullish at $85 two years ago, I turned cautious waaay too early. My mistake? This isn't a technology company. It's a luxury brand, like Herm├Ęs or Tiffany (NYSE: TIF - News). And it's wooed customers so they'll pay almost anything for its products. Last Christmas, Apple's gross margins were 41%. That's incredible. It's good for Apple, good for stockholders—but not so good for shoppers. Me, I don't want to support someone else's 60% markups with my own dollars. Generally speaking, the smarter move is to invest in the Tiffanys of the world—and shop at the Wal-Marts.

4. Competitors Are Coming

Right now the iPad has just one serious rival, the Samsung (KSE: 005930.KS - News) Galaxy Tab. So no wonder it's doing so well. But all that will change in just a few months. New tablets, many running on the Android platform, are expected to hit the market as soon as March. These will give you a much wider choice of size, style and operating system. And when these companies duke it out for market share, you know you'll be able to get a deal. So why would I buy now?

5. No Flash

Do you want to watch video clips on the Web? On a boring old laptop or PC, you can do that for free. On the amazing new iPad? Only sometimes. Most Web video runs on Adobe Flash, and the iPad can't—or rather, won't—handle Flash. So there are plenty of video clips you won't be able to watch. And plenty of others you will have to pay to watch, either by renting them from Apple's iTunes, or by paying for a subscription service like Hulu Plus. Mr. Jobs had a very public bust-up with Adobe over Flash this year. I have sympathy for his position, as Flash can be unstable. But it's still the software most Web video clips use, and I want that choice.

6. The Cost of the Add-Ons

The iPad starts at $499 plus tax. That's nearly twice as much as a netbook. And I know if I get the cheapest iPad I'll regret it. It has only 16 gigabytes' storage. And it can only go online when you are in a WiFi hotspot, like at home or in Starbucks (NasdaqGS: SBUX - News). A lot of the iPad's best features need an Internet connection. So if I want to use them wherever I go, I'll want the model with a 3G data plan that works everywhere. And those start at $629, plus at least $15 a month. Total cost: at least $809, plus tax, in the first year, and $989 over two years. This I don't need.

7. The Games

Yes, they're great. But that's the problem. Computer games are as addictive as cigarettes. And this is a habit everyone is taking up, not quitting. This is why I dumped my iPod Touch. Am I alone? Maybe. But I don't think so. I know lots of people with horror stories about addiction to immersive games. Someone I know—now, as it happens, a British member of parliament—once sat down to play Civilization, a role-playing game, on a PC one Saturday evening and didn't finish until three o'clock … Thursday morning. (He stopped when he ran out of cigarettes.) And that was on an old PC. Games on the iPad are more intense than ever. A friend recently showed me some of the serious news apps on his iPad. I noticed that to get to them he first had to "wave" us past several screens of games. Is he really using his iPad to read that article about the Indonesian economy, or is he playing Angry Birds? Hmmm. You make the call.

8. The Waste

The scarcest resource in life isn't money, land, fresh water or gold. For singles under 25, the scarcest resource is sex, and for the rest of us it's time. And the biggest waste of time I've ever discovered—after games (see above)—is the Web. Nothing comes close. It's a total black hole. Do I want to carry a device that lets me surf the Web endlessly wherever I am? That's easy. It's amazing how much time I have to read now that I never look at Facebook.

9. It'll Get Boring

This year's totem is next year's meh. Economists call this "the hedonic treadmill." Human beings quickly get bored of each new item. We always want the buzz from something newer, better, bigger, faster or fancier. But the treadmill never stops. Think of how amazing the first Palm Pilots seemed back in the 1990s. Look at them now. The iPad may look like the eighth wonder of the world today. Soon it will seem so old.

10. The Whole Apple Cult is Starting to Creep Me Out

OK, I already knew about the fans. Last summer, three-quarters of the people standing in line so they could buy the new iPhone the moment it went on sale already owned an iPhone. But now it's the company, too. Look at how it reacted last spring, when a Silicon Valley blogger scooped an early iPhone 4: Next thing he knew he was being handcuffed on his lawn in front of his wife while police ransacked his house. And think of Steve Jobs, complaining that news coverage of the iPhone 4's troubled aerial had been "blown so out of proportion that it's incredible." Hmmm, out-of-proportion media coverage—you sure you want to go there, Steve? This is the guy marketing a new telephone under the slogan "This changes everything. Again." Maybe this stuff shouldn't matter to me, but I have to confess it's turning me off.

tapi untuk sesape yg memang gila2 kan gadget2 mcm ni...mesti beli punye kan :-)

for me, x de keperluan lg kot nak pakai ipad ni

cantiknyee...


korang pun tau kan yg anak sulung mendiang puteri diana tu nak kahwin dah dengan tunang dia si kate middleton tu. jadi ramai la designer yg diminta dek media utk buat lakaran & assumption camne la wedding dress yg sesuai untuk kate middleton tu.

semuanye cantik2 i tell u...x caye cuba tengok ni (walapun ada yg sarat barat sgt). tapi masa mendiang puteri diana kahwin dulu pun wedding dress dia sarat banget, pastu dengan veil yg panjang berjela.

ok ok...ni gambo2 nye....

alberta faretti

channel


gucci


monique lhuillier


nina ricci


valentino


vera wang


badgle mischka


Elizabeth Emanuel (

Elizabeth Emanuel ni yang reka wedding dress puteri diana dulu tau


max azaria


nanette lapore


tommy hilfiger


Wah!!!!!!!!!!!!! naik rabun dah mata aku nengok sktches ni semua. tapi dalam banyak2 yang aku jumpa kat internet ni, YANG AKU X SUKA SEKALI... DESIGN YANG SATU NI. NI NAK GI WEDDING @ FUNERAL. SEDIH GITU AKU NENGOK BAJU NYE


yang aku suka ( x ikut susunan k)
1. valentino (flowy very girlish look)
2. alberta faretti (flowy)
3. gucci (elegant)

p/s: hopefully kate & william ni berjaya la tempuhi alam perkahwinan & lived happily ever after

Wednesday, December 22, 2010

VISION BOARD

Dulu aku pernah tengok Oprah Winfrey punye talk show pasal vision board. Vision board ni kira macam azam @ impian yang kita tetapkan untuk capai dengan cara meletakkan gambar2 yang melambangkan azam @ impian kita pada sekeping papan @ kertas. pastu papan @ kertas yang ada gambar2 azam @ impian kita tu diletakkan kat tempat boleh kita tengok selalu. contohnye kat dinding cubicle @ partition kita kat opis @ bilik tidur. tujuannya supaya kita sentiasa ingat azam @ impian kita & kita berusaha sungguh2 untuk capai azam @ impian yg kita papar kat vision board tu.

ni antara contoh yg aku jumpa...



balik pada talk show oprah winfrey pasal vision board ni, ada penonton yang dah cuba buat vision board ni dan boleh kata semua yang buat vision board tu dapat capai impian dia org. tapi korang jgn la letak azam @ impian yg merapu. kena la realistik & achievable. contohnya, kalau yg lelaki mungkin azamnye nak berhenti merokok ke @ yg perempuan nak kuruskan badan untuk kesihatan ke, nak beli kereta baru untuk ganti kereta lama yang selalu rosak ke? so, get the idea?

aku tau ada sesetengah org malu nak buat sbb takut gagal capai azam @ impian. lagi satu takut kn perli dgn kengkawan kan?? tp peduli apa dengan ckp2 orang yg suka melemahkan semangat org lain. ambik sindiran @ kutukan dia org tu sebagai satu cabaran. cara nak balas balik sindiran & kutukan tu, berusaha sungguh2 untuk capai azam @ impian kita. caiyokkkk!!!!

so, apa lagi??? aku pun tgh pikir apa nak letak kat vision board aku ni. hmmmmm..nanti dah siap aku post kat sini yek :-)

bila nak pakai uniform ni??

baru masuk 4 bln, tapi baju semua dah macam sarung nangka esp part perut & punggung. ingat nak tunggu masuk 2011 baru nak start pakai baju maternity. tp nampak gayanye, minggu depan nak x nak kena start pakai la. dah naik bosan dok ulang baju kurung yg sama je, maklum la dah makin limited bil. baju kurung yg boleh dipakai.

bukannye x nak pakai baju maternity awal2, tp yelah takut menyinggung plak sensitiviti org lain. yelah masa aku susah nak preggy dulu, sedih tengok org pregnant & dpt pakai baju maternity. kat opis ni pun ada yg sama kes dgn aku tu (i.e. yg susah nak preggy lps kahwin). jadi aku x nak la nampak happy sesangat (wpun dalam hati memang sgt2 happy)& menunjuk2 pakai baju maternity yg comel2, takut sedih plak dia org. lagi plak tu, ada yg sama time preggy ngan aku, tapi mungkin x de rezeki akhirnya miscarriage.

tapi x pela, niat aku nak pakai baju maternity ni sebab byk baju yang dah x muat nak pakai. kalau aku teruskan jugak pakai baju biasa, mmg mcm sarong nangka & nampak seksi terbonjol sana sini plak.

insyaAllah...aku doakan moga ada rezeki kengkawan opis untuk dapat @ tambah cahayamata lagi. AMIN YA RABBAL ALAMIN

sangap!!!

bosan dah ni...baru ari rabu. bos x de seminggu, outstation kat penang. keja2 yang dia suruh buat dah settlekan dlm ms 2 1/2 hari. abis tu 2 1/2 hari lagi ni nak buat apa daaaaaaa???? sangap dah ni.

tu la, sape suruh efisyen sgt siapkan keja hihihihi....abih tu x kan la lambat2kan keja kan??? nanti bos lg atas complain plak. mata pun dah naik rabun dok browse internet sana sini huwaaaaaaaa

COST TRIP TO DANGA BAY-SINGAPORE CITY-UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE

Last skali nak bg tau kos gi trip DANGA BAY-SINGAPORE CITY-UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE. ini semua arrange sendiri yek. x pakai agent2 bagai. semua guna online sebab nak senang keja.

Tune Hotel RM240.01
Tiket Bas Odessy ke Universal Studio RM46.00
Tiket Universal Studio (SGD 144) RM338.40
Tol: Klang - JB RM82.00
Petrol RM80.00
JUMLAH RM786.41

Ni x termasuk makan minum, main games kat Danga Bay theme park, beli souvinier etc2 ye kengkawan. So, sesape yang berhajat nak pergi tu bleh la kumpul duit & buat bajet dulu ye. Kalo kat mesia ni kira ok la. Cuma kat singapore tu mahal skit la kosnye.

masa makan kat universal studio tu, sepinggan nasi lauk ayam & sayur dah SGD9++. kalo tukar duit mesia dalam RM21. Tu baru sepinggan & untuk lunch aje. Kalo dah 3 org pastu 2 kali makan masa kat sana, kopak la. dah la plak x berapa nak kena selera masakannya. Telan kan jugak la memandangkan dah lapar.

Thursday, December 16, 2010

TRIP TO UNIVERSAL STUDIO


hihihi....cerita dah basi kan? tapi nak cerita gak la sebab ada kawan yg suruh update dalam blog so bleh kongsi dgn org2 lain yg ada plan nak ke universal studio singapore ni.

sebelum ni dah cerita pasal danga bay & singapore city tour kan? so kali ni nak cerita pasal trip ke universal studio singapore je tau. as mentioned earlier, kita org stay kat tune hotel, danga bay. so, dari hotel tu kita orang naik coach yg ofisnye kat shop lot satu building dgn hotel. so, senang la. dah bersiap2 tinggal tunggu bas kat lobi hotel je. disembarkation form pun dah siap2 isi (keratan form ni yang kastam singapore bagi balik kena simpan dalam pasport tau. so senang la dia org nak process balik masa kita nak kluar dr singapore)

x lama pun perjalanan dari danga bay ke universal studio tu sebab kita orang guna second link. x la sesak dgn manusia2 lain mcm kat woodlands & CIQ JB tu.

skrg ni banyak lagi facilities @ games yang belum open sepenuhnya especialy kat sci fi city tu. tapi masih meriah la. kalau pergi weekend mmg ramai la orang kat situ. macam biasa hadi, setengah jalan je dah terlelap. sib baik la ada stroller untuk disewa dlm SD10.

ini la gambar2nye...